У найгірші моменти я просто молився

«Господи, Ти є захист мій, Ти є спасіння моє. Отче Небесний, якщо є воля Твоя, поверни душу мою до тіла мого».

Військовий медик Роман Замрій: «У найгірші моменти я просто молився…». Роман Замрій з Красилова, що на Хмельниччині, пішов захищати рідну землю, як і сотні тисяч українців. Служить бойовим медиком, врятував життя більш як 700 наших бійців. Ось що розповів Роман про власний досвід віри на фронті.

«У найгірші моменти я просто молився, молився своїми словами. Я просто просив Бога накрити нас плащем і навіть уявляв собі, що над нами блакитний плащ у вигляді неба, який накриває нас і захищає від потрапляння кілька мін.

 Думаю, в ті важкі часи я навчився довіряти Богу. Адже часто я повторював слова на кшталт: «Я не знаю, що мене там чекає, і не знаю до кінця, для чого Ти мене туди посилаєш, але прошу: допоможи виконати те, для чого посилаєш мене туди так, як Ти цього хочеш, щоб ніхто не загинув. Зроби мене знаряддям у Твоїх руках».

І далі потрібно було лише слухати. Інколи це було передчуття, що цього разу варто їхати іншою дорогою. Інколи вчасно почутий вихід міни чи градів, кілька разів нас рятувало те, що я почув гуркіт ворожого танку, що їхав на нас. Інколи просто правильно ухвалене рішення зупинитися, щоб міна впала перед нами, а не в нас.

Таких моментів і рішень було тисячі, і за те, що я ще живий і живими повертались ті, що зі мною їздили, думаю, варто подякувати виключно Йому. Тому що навіть з точки зору статистики стільки мін, скільки випустили по мені, навіть якби їх вистрілювали всі не прицільно, а навмання, то більше сотні мали б просто влучити в мене».

Нещодавно Роман отримав державну нагороду від Президента України. Нехай його життя і надалі буде збережено нашим Господом, нехай і далі він буде знаряддям у Його руках!

Illustration

Бог близький до будь-кого, хто щиро кличе Його про допомогу. Він виконує всі бажання тих, хто у Нього вірить, Він чує їхні молитви і дає спасіння. Того, хто всім серцем Його любить, Господь завжди оберігає, і знищує усіх, що творять зло.

Псалом 144:18-20

Розкажи про Боже чудо

Бо не на лук свій надіюсь, і не меч мій врятує мене; але Ти Господь врятуєш нас від ворогів наших, і посоромиш тих, хто нас ненавидить.

Псалом 43:7-8

Прикріпити файл

Дякуємо за вашу розповідь

Наш редактор зв'яжеться з вами найближчим часом для уточнення/редагування вашої історії

Can't send form.

Please try again later.