Бог послав вітер захисникам Донецького аеропорта

«Господи, Ти є захист мій, Ти є спасіння моє. Отче Небесний, якщо є воля Твоя, поверни душу мою до тіла мого».

Це була моя перша ротація. Взагалі перший досвід справжніх бойових дій. Але я насправді не уявляв, що це таке. Ми розуміли, що маємо не лише розмовляти з хлопцями на точці, а й нести якусь тактичну функцію. Тож ми домовились з іншими капеланами, що буде тактична медицина», – згадує Андрій свій перший медичний досвід, якого не довелося довго чекати.
Вже через день, як команда капеланів заїхала на позицію, почалися активні ворожі штурми. Саме там Андрій став свідком справжнього дива, про яке й дотепер говорить з тремтінням і вдячністю Богу.

«У мене досі мурашки по тілу від того, що сталося у Донецькому аеропорту 16 січня 2015 року. Тоді противник застосував сльозогінний газ. Росіяни намагалися викурити нас із приміщення, де ми надавали допомогу пораненим. Я тоді вперше так пишався нашими хлопцями! Вони в сльозах від газу, нічого не бачать, ледве дихають, але тримають оборону та відбивають атаку ворога, даючи змогу іншим людям вийти звідти без ушкоджень», – пригадує Андрій ті пекельні дні битви за аеропорт.
Героїчні дії «кіборгів» дали змогу медикам і пораненим відійти з ризикованої зони, але починався новий штурм, і раптом Андрій побачив щільну хмару зеленуватого кольору. Він зрозумів, що ворог застосував проти українських захисників отруйний газ.
«Ця хмара почала на нас рухатись, я, звісно, став молитися, щоб Бог послав хоч якийсь малесенький вітерець. Я навіть не встиг сказати «амінь», як відчув вітерець по обличчю», – ділиться Андрій.

Той вітерець відігнав небезпечну хмару в бік противника. Андрієві тоді сказали, що подібні історії траплялись не раз, наприклад, під час Першої світової війни, і це просто випадковість. Та епізод мав своє дивовижне продовження.
Противник також відчув вітерець і почав закидувати гранати зі сльозогінним газом на вулицю, щоб дим зайшов за вітром до місця, де ховалися українські поранені.
Тоді Андрій звернувся до Бога вдруге. «Я помолився, й вітерець зник, і цей газ просто пішов вгору. Тоді я переживав настільки сильну присутність Божу, що аж почав труситися. І це мене ще більше заспокоїло, хоча справи йшли не дуже. Але я був впевнений, що Бог поруч і що зі мною нічого не станеться, бо Він тут».
Як християнин, Андрій Полухін наголошує про важливість не лише медичного, а й духовного супроводу військових на фронті. Кажуть, що на війні люди швидше приходять до Бога, переживаючи порятунок зі смертельної небезпеки. Андрій запевняє, що це не так. Потрібен хтось, хто вкаже на це диво. Що це не збіг обставин, а саме Бог.
«Це не залежало ні від тебе, ні від побратима, це Бог тебе врятував. Подумай про це, звернись до Нього та роби висновки. Тому потрібні капелани», – стверджує Андрій.
Тож не припиняймо молитися за наших бойових медиків, капеланів, за воїнів. Нехай Господь зміцнює і підтримує їх. Нехай Його дива стаються, слугуючи дороговказом до Христа.

Illustration

Бог близький до будь-кого, хто щиро кличе Його про допомогу. Він виконує всі бажання тих, хто у Нього вірить, Він чує їхні молитви і дає спасіння. Того, хто всім серцем Його любить, Господь завжди оберігає, і знищує усіх, що творять зло.

Псалом 144:18-20

Розкажи про Боже чудо

Бо не на лук свій надіюсь, і не меч мій врятує мене; але Ти Господь врятуєш нас від ворогів наших, і посоромиш тих, хто нас ненавидить.

Псалом 43:7-8

Прикріпити файл

Дякуємо за вашу розповідь

Наш редактор зв'яжеться з вами найближчим часом для уточнення/редагування вашої історії

Can't send form.

Please try again later.